28 januar 2008

Århusrådmand kræver ministerindgreb i psykiatrien

fra Jyllandsposten

Af JENS KURT JØRGENSEN

Offentliggjort 28.01.08 kl. 11:33

Den århusianske børnerådmand Louise Gade (V) vil have socialministeren til at se på ventetider for børn med alvorlige psykiske problemer. I Århus er ventetiden oppe på halvandet år.

»Når børn med alvorlige psykiske problemer må vente i årevis på undersøgelse og behandling, så er der noget helt galt med prioriteringen i sundhedsvæsnet.« Det mener den århusianske børn- og ungerådmand Louise Gade (V), der nu går til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) for at få rettet op på den uholdbare situation.

Den 30. november 2007 var der 276 børn fra Århus Kommune på venteliste til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Århus. Flere af børnene har ventet mere end halvandet år, viser opgørelsen.

»Det er fuldstændigt forrykt, at man har en behandlingsgaranti på en måned for at få en ny hofte, mens børn med store psykiske vanskeligheder må vente mere end et år på blot at få en diagnose. Og det er ikke garantierne på de voksnes fysiske skavanker, jeg er ude efter – tvært imod foreslår jeg sundhedsministeren, at børnene skal have en udredningsgaranti på en måned og derefter en passende behandlingsgaranti,« siger Louise Gade.

Hun tilføjer, at hun langt fra er stolt over den velfærd, samfundet tilbyder familier med børn, der har store psykiske vanskeligheder.
Mangel på læger

Samtidig er hun dog klar over, at regionerne ikke lige pludselig kan fremtrylle mange flere læger til området.

»Men så må vi blive bedre til at udnytte de ressourcer, vi allerede har i regioner og kommuner. I Århus har vi nogle gode bud, som vi nu har sendt til ministeren for at få det her problem løst hurtigst muligt. Og jeg vil ikke acceptere et svar i retning af, at det ikke kan lade sig gøre. På andre områder som f.eks. kræft, har vi i dag nogle behandlingsgarantier som vi for få år siden ikke havde troet mulige. Nu er det børnenes tur,« slutter Louise Gade.

Ingen kommentarer: