17 februar 2009

"Men jeg vil ikke bytte"

I morgen aften på DR1 kl. 20 kommer der en dokumentar "Men jeg vil ikke bytte" om hvordan det er at være søskende til et handicappet barn. Den ene af de medvirkende børn er Andrea som er tvilling med Sebastian, der har autisme.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vi så den udsendelse, og mulddrengen med.

Der fik vi åbnet op for snakken om hele forløbet på børnepsyk. og NU ved han at han er autist.

Det var svært at forklare uden støtte fra familiecenteret og svært at forholde sig til det.

Heldigvis var det en god snak vi fik ud af det, og han kunne snildt skelne mellem ham selv og drengen der så tydeligt havde endnu større vanskeligheder end ham.

Mona sagde ...

Puuh, jeg glæder mig ikke til den dag hvor vi skal forklare datteren det. Jeg er rigtig glad for at høre at det gik så godt for jer.

Anonym sagde ...

Det ER også svært at tage snakken, så jeg forstår godt dine tanker omkring dét.

Nu er jeg ikke helt sikker på hvor gammel din datter er, men mulddrengen er knap 11 år, og vi var slet ikke i tvivl om at vi var NØDT til at tage den med ham, FØR han kommer i puberteten.

De kloge hoveder fortalte os, at der faktisk ikke er nogen forberedelse til den tid i livet. Autismen kan udvikle sig hele tiden, og det kan gå begge veje, når hormonerne først begynder at styre krop og sjæl.

Det er også derfor vi har oplevet den forskelligt gennem hele barndommen frem til nu.
Man kan vist sammenligne det bedst med et normalt barn der også gennemgår forskellige faser, som trodsalderen omkring de 3 år osv osv.

Hvis puberteten gør autismen værre, vokser frustrationen også og så er det ikke sikkert barnet er modtageligt for noget som helst. Præcist som en afsindig vanskelig teenager heller ikke er modtagelig for fornuft..hehe

Jeg har idag skrevet et "lille" indlæg om den dag vi så programmet og fik snakken.

Anonym sagde ...

thanks !! very helpful post!

rH3uYcBX

Anonym sagde ...

I just love your weblog! Very nice post! Still you can do many things to improve it.

rH3uYcBX