24 oktober 2008

Tigerspring

Katinka har lige stillet mig to spørgsmål. "Hvad er magi?" og "Hvad er lektier?". Det er stort. Hun blev 5½ år i tirsdags og pludselig er det som om hun har taget et tigerspring. Det er jo abstrakte spørgsmål af en helt anden kaliber end hvad jeg plejer at høre fra hende.

Hun har også lige besvaret en række spørgsmål af venindebogstypen:

Har du et kæledyr: Ja, Albert (hendes kanin)
Hvad er den sjoveste leg du kender: Gemmeleg
Hvad er det lækreste mad du kender: fiskefrikadeller
Det mest uhyggelige: At være i nærheden af en ged der vil stange
Hvad elsker du: Juleaften
Yndlingsfarve: Turkis
Bedste ven: Elanor

Et par af svarene var ret overraskende. Det er fantastisk at jeg nu kan føre den slags samtaler med hende.

Bagsiden af medaljen er at hun tydeligvis har haft det hårdt i et stykke tid. Og hun har udviklet angst for mange forskellige underlige ting: geder (det er ikke så underligt, for der er en ged i hendes børnehave der godt kan finde på at stange), lastbiler og tyggegummibobler (hun blev simpelthen nødt til at skifte plads i bussen fordi en stor pige sad og blæse bobler).

I går havde vi en tyggegummesession herhjemme hvor hun fik sin første pakke hubbebubba bobletyggegummi og vi sad og lavede bobler til den her video. Ja, hvad man ikke finder på. Det lader til at det har virket.

Hun er også forelsket i en dreng i børnehaven og har fået ham som usynlig ven herhjemme. Lige nu er han med hende i bad.



I søndags var vi i Dyrehaven og sætte drage op. Det var en vidunderlig tur i selskab med en anden lille pige med asperger. I morgen skal vi besøge den skole igen hvor hun forhåbentlig skal starte næste år. Der kommer hun til at møde sine fremtide klassekammerater og lige nu er jeg fortrøstningsfuld. Det kommer til at gå rigtig godt.

3 kommentarer:

X@Mor sagde ...

Så megen lykke hun udstråler - dejligt billede !

X@Mor sagde ...

Hvordan gik mødet med skolen?

Mona sagde ...

Det gik bare godt. Det var et generelt forældremøde. Vi indkaldes til førskolesamtaler i løbet af november.