23 juni 2009

Tingenes tilstand

Nej, det kører ikke rigtigt lige for tiden. Hverken medierne, antimobbekampagner eller politikerne synes at det er relevant at se en sammenhæng mellem Roberts ADHD/asperger og det at han blev mobbet så meget at han begik selvmord. Men der er en sammenhæng! Jeg har netop fået fingrene i Tony Attwoods nye tykke sag på dansk "Aspergers syndrom" og der står at det er fire gange så sandsynligt at børn med asperger mobbes end børn i almindelighed. Og han argumenterer for det. Men det er sandelig ikke noget der kommer offentligheden ved. For en uge efter Robert død vælger regeringen at spare 1 mia. - en milliard! - på hvad kommunerne mener de har brug for til børn, unge og voksne med handicap. Hvad siger kommunerne til det? At de er enige i at udgifterne på det her område skal holdes nede! Hvad siger medierne til det? Ikke noget!

Det er jeg egentlig lidt træt af.

Og så var jeg lige ved at glemme at ved folketinget afslutningsdebat stod og sagde at hvis skolerne havde brug for penge, f.eks. til efteruddannelse så skulle de tage det fra specialundervisningen. Det sagde hun altså!

6 kommentarer:

Ina sagde ...

Ja det er sørgelige tider vi går i møde for specialundervisningen. Dette har jeg jo ofte kommenteret på min egen blog. specialundervisningen går trange tider i møde fordi amterne er faldet væk og kommunerne selv står med regningen. Jeg forudser at mange børn med diagnoser/adfærdsvanskeligheder bliver sendt over i almindelige klasser, hvor de mobbes/drilles og ses ned på - og vi ved jo godt hvad resultatet vil blive !

X@Mor sagde ...

Ved I selv noget nu om støttetimer søgt til skolestart?

(Jeg er meget spændt på at følge med i tråden: autisme og friskole)

X@Mor sagde ...

noget helt andet :

http://www.autisme.dk/wm148619

Jeg faldt over dette link til denne liste af artikler om piger og autisme. Men du har sikkert set den.

Den stille pige sagde ...

Nej, hvad sker der? Ikke en skid...

Vores egen kommune har også valgt at spare på specialundervisningsområdet fra næste år... Så de er sikkert helt enige med regeringen i, at udgifterne til de handicappede er for store...

Der bliver ikke skrevet så meget i medierne om det. Dels fordi man som forældre er bange for at gøre sig uvenner med den kommune man bor i, hvis man går til medierne med det himmelråbende uretfærdige i, at der skal spares på vores børn, og dels fordi handicappede kun angår dem, der er berørt af det. Og vi er jo ikke i flertal - os med handicappede børn.

Selv om der bliver diagnosticeret flere børn end tidligere, så er vi stadig i mindretal.

Og vi betyder ikke så meget i samfundets øjne - eller gør vi??? Vores afkom er jo ikke normale, og vil måske ikke kunne bidrage med noget til normalsamfundet, når de bliver voksne??? (JO, hvis der ofres penge nok!!!)

Mona sagde ...

@ Stille

Ja, det er svært at overse det politiske. Flertallet har tit ikke de mindste skrubler med at lade det gå ud over minoriteter. Det er jo til de flestes fordel. Lad os stemme om det!

Anonym sagde ...

Tak for din blog og spektrum. Vi venter på at få en vurdering af vores søn.(Den får vi på fredag) - så vi er tyndslidte af at gå og lave vores egne observationer og diagnoser. Jeg vender tilbage til din side igen og igen, og nyder godt at alle dine informationer og erfaringer
- A