26 april 2010

Da Emma blev ramt af kassetænkning

Ok, denne artikel blev bragt i Politiken d. 16. marts, men hvis nogle skulle have overset den så er chancen der stadig: Da Emma blev ramt af kassetænkning

3 kommentarer:

Handymor sagde ...

hej Mona

rigtig god artikel, med en masse gode budskaber i. Jeg håber da at der sidder en leder af skoleområdet, borgmester eller andre off. ansatte i jeres kommune med røde øre.
Det vi får bevilget når vi får vores børn optaget på en special skole er " vidtgående special undervisning". Denne bestemmelse kan også bruges i forhold til særlig støtte når man enkeltintegrerer børn i folkeskolen. Forhåbentlig har I fået et bevillings brev med klage mulighed. Man kan indsende sin klage til klagenævninet for specialundervisning ved undervisningsministeriet. desværre har de en sagsbehandlings tid på op til 5 mdr. og det kan jo være svært at vente på.
Personligt er jeg gået den modsatte vej. Mn søn har asperger og fungerede slet ikke i en folkeskole klasse med 23 elever. Jeg valgte- lige før påske, at melde ham ud af skolen og hjemme undervise ham, indtil han kunne få et andet passende tilbud. nu har han så fået en plads pr. 12.08.10 på en lille specialskole hvor der er ca. 6 børn og 2-3 voksne. Han har også her mulighed for at flytte over i normal systemet helt eller delvist, såfremt man skønner at han er fagligt rustet til at følge en almindelig klasse i fx. matematik. De slutter alle af med folkeskolens afgangseksamen, men tager den nogle gange over 2 år, da disse børn ofte stresser meget over disse eksamener.
Jeg har været heldig at jeg er i en situation hvor jeg kan vælge at hjemmeundervise mit barn, for det tager nogle gange rigtig lang tid, at få "systemet" til at indse hvad vores børn har behov for. De glemmer desværre ofte at lytte til vores erfaringer.
Håber i finder en løsning i bliver tilfredse med.
k.h. Handymor

Mona sagde ...

Kære Handymor

Tak for din kærlige omtanke, men Emma er ikke K (min datter). K er enkeltintegreret i en lille skole og det går faktisk meget bedre end man kunne forvente. Indtil videre.

Jeg blogger ikke kun om vores egen situation men forsøger at komme hele vejen rundt om autismespektret og holde mig - og de der læser med - orienteret om hvad der rør sig. I en længere periode har jeg været ret fraværende, netop fordi K stortrivedes, men nu er jeg på banen igen.

Jeg følger også din blog med stor interesse. Stort tillykke med specialskolen!

Handymor sagde ...

Hj Mona

Der var jeg lige for hurtigt fremme i skoene. Jeg blev så grebet af artiklen og forarget over det system jeg selv har arbejdet i i næsten 10 år. Nå men selv om det så ikke var din datter, der var kommet i klemme i systemet, så mente jeg jo hvert et ord. Håber Emmas forældre har fået gavn af " talerøret". Det hjælper nogen gange når der kommer fokus i avisen.
kærlig hilsen Handymor