21 november 2008

Oppe fra træets top er udsigten god

Vi var til forældremøde i dag i børnehaven. Et ganske almindeligt forældremøde, men i anledning af sagens alvor deltog børnehavens leder også.

Efterhånden bliver man vist lidt hårdhudet, for egentlig morede vi os ret godt til forældremødet på trods af de temmeligt barske ting vi fik at vide. Ikke noget der kom bag på os for vi kender jo vores datter ganske godt. De fortalte os hvor nem Katinka er. Anonym. Hun skilter ikke med sine talenter, men de har opdaget at hun har dem. Hun har svært ved at deltage i leg med flere børn af gangen. Det kræver meget af hende så hun vælger tit at trække sig. De oplever ikke at hun har det dårligt med at trække sig, for de oplever ikke at hun har behovet for at lege med andre. Hun kan lide at kikke på hvad de foretager sig. Alligevel lyser hun helt op når det fungerer for hende at tage del i legen. De voksne støtter hende meget i det.

Hun er god til at klatre i træer. Helt objektivt. Det er noget de andre børn også synes hun er, så det er hun stolt af. Hun er vellidt. Hun er også god til pigefodbold, sådan at forstå at hun ved at det drejer sig om at få bolden i det rigtige mål. Hun har forstået - nu - at det er ok at de andre prøver at tage bolden fra hende.

Hun får fikse ideer. F.eks. vil hun gå bag det samme barn når de er på tur både frem og tilbage. Ellers bliver hun rigtig vred.

Børnehavens leder gjorde det klart at hun er meget utryg ved at Katinka skal i lilleskole næste år. Hun mener i det mindste at vi skal have en plan B. Det har hun ret i. Hun anbefalede os Frejaskolen. Så må vi jo se hvad de siger til det. Dem der bestemmer det.



Forleden fortalte Katinka mig at hun gerne vil være solen.

4 kommentarer:

X@Mor sagde ...

Blev der foreslået et år til i børnehaven som en plan C? Må man selv bestemme det? Jeg begynder selv at synes om den tanke...

Mona sagde ...

Nej, sjovt nok foreslog de det slet ikke. De synes måske også at hun er skolemoden, hvad ved jeg.

X@Mor sagde ...

...men de har jo ikke engang besøgt lilleskolen, da skolen inviterede dem?? Så de ved jo ikke hvad DEN kan - og ikke kan - for Katinka.

Anonym sagde ...

Hej
Min den ældste gik også et ekstra år i børnehave og kom først i skole som 7 årig. Dengang blev vi nærmest tvunget til dette valg, men det er en helt anden historie.
Så i vores tilfælde blev det valgt for os. Ikke noget under at vi siden mistede tilliden til alting.