19 juni 2008

Klar, parat, børnehaveklassestart 2009

Det var meget spændende i går at få resultatet af Katinkas kognitive test, IQ-test, WPPSI-R. Samlet set er hendes IQ bedre end sidste gang hun tog testen. De fleste delprøver ligger lige omkring normalområdet, undtagen den delprøve der er taget på tid. Den ligger langt, langt under gennemsnittet. Så nu har vi fået bekræftet endnu en gang indenfor kort tid at det med latenstiden er en af Katinkas største handicap. Hendes hukommelsesspændvidde er alderssvarende.

Interessant er det også at de sproglige dele af testen nu er på niveau med de mere materialebaserede delprøver. Sådan var det ikke sidste gang og sådan er det ikke for mange børn med autisme. Det har udlignet sig. Jeg havde været lidt nervøs for at hendes materielle færdigheder måske ville blive dårlige i takt med at hendes sprog blev bedre, men det var ikke tilfældet, måske bortset fra at hun holder helt forkert på en blyant.

PPR-psykologen understregede at vi skal arbejde med hendes blyantsgreb og med hendes sætningsopbygning. Hun var ikke helt enig med talepædagogen omkring Katinkas sproglige vanskeligheder. Hvor talepædagogen så alle Katinkas sproglige vanskeligheder som en del af autismen, så PPR-psykologen kun ganske lidt autisme, men hovedsageligt sproglige vanskeligheder. Hun sagde næsten undskyldende at Katinka ikke er meget handicappet. Det behøvede hun nu ikke at undskylde. Det var dagens bedste nyhed.

Den anden gode nyhed er at hun vurderede at Katinka er klar til børnehaveklasse i år 2009. Og hun satte slet ikke spørgsmålstegn ved vores ønske om at lade hende gå i en almindelig skole og almindelig klasse.

Men... der er jo altid et men. Hverken talepædagogen eller PPR-psykologen har set hvordan hun reagerer når hun er i en stor gruppe børn.

Ingen kommentarer: