25 april 2009

Skolemodenhed

Børnehaven inkluderede ikke Katinka i den gruppe af børn der skulle starte i skole i år og derfor lavede skoleforberedende ting. Børnehaven var uenig i at vores beslutning om at hun skal i skole til august, så derfor deltog de ikke i mødet med PPR-psykologen der havde testet hende og fundet hende skoleklar og de ville heller ikke besøge den skole hun skal starte på, selvom de blev inviteret og måtte tage en lille gruppe børn med - ikke kun Katinka. Vi havde også Kirsten Callesens ord for at Katinka er klar til skole, så det er altså ikke bare os der gør os vrangforestillinger om hvad Katinka kan og ikke kan. Vi er temmeligt bevidste om at der vil bliver udfordringer på det sociale område og heldigvis er skolen klar over hvad de går ind til og der er søgt om støttetimer.

I går sagde Katinka "Når jeg bliver stor vil jeg være sådan en som "Skæg med tal". Han er vild med tal og lærer børnene om tal." og i går aftes gik det op for mig at hun altså har knækket læsekoden, for hun læste forskellige små sætninger for mig som jeg ikke har læst for hende før og hun forsøgte at læse ord hun aldrig er stødt på før og fik det næsten rigtigt. Det er lidt vildt.

Men selvfølgelig skal der mere til for at man for alvor er skoleklar. Vi har gang i mange ting. F.eks. skal hun helst have lært at køre på cykel. Og hun skal helst kende forskel på højre og venstre. Hun skal helst kunne binde sine sko og hun skal ihvertfald have lært at holde rigtigt på en blyant. Det er bare et par af de ting som børnehaven ikke beskæftigede sig med og som vi er i gang med.

Det sociale? Ja, det er straks lidt sværere.

3 kommentarer:

Den stille pige sagde ...

Tillykke - ingen tvivl om at hun er skoleklar! Fagligt får hun næppe problemer.

Og ja, det er det sociale, der bliver udfordringen... fx frikvarterer... hvordan er støttetimerne fordelt på det område?

Kenni sagde ...

Det glæder mig, at høre. I skal nok få hende på rette spor. Har i nogle muligheder for, at lave en sag i mod børnehaven for manglende indsigt og vilje til, at gøre noget for et barn, som jeres lille pige? For kan det ske med hende. Kan det også ske med andre og det er en ond spiral, at komme ind i.

X@Mor sagde ...

Jeg kender ikke regelsættet for PPR/børnehave/skole samarbejde. Men børnehavens manglende deltagelse lyder ikke hensigtsmæssigt overfor et basisplads-barn. Der er noget galt her.

Du skal ikke klage hvis du ikke orker det, men måske en henstilling til, at PPR er mere obs på netop denne børnehave ift basisbørnens skolestart. Og om hvorvidt indstillingerne følges/følges op på.

Jeg er sikker på, at du kender lovgivningen bedre end jeg. Jeg bliver bare ked af det, når jeg læser om, hvordan de har svigtet.