03 april 2008

Nothing was all he said

Jeg kom ind og se Ben X i dag og det var sørme heldigt. Jeg vil opfordre alle til at smide hvad de har i hænderne og komme i biografen i morgen eller i overmorgen, for desværre er Ben X ikke i dansk biografdistribution. Det vil sige at efter natfilmfestivallen skal man ikke regne med at den kommer til at gå i biografen.

Hvorfor er det så vigtigt. For det første er det en bragende god film. Jeg fik tårer i øjnene og jeg var ikke den eneste. Den var meget vedkommende og respektfuld. Den er baseret på en virkelig historie, fortæller instruktøren:

...it was the story of a 17-year-old boy with Asperger’s syndrome that committed suicide in my home town of Ghent. He threw himself off the medieval castle that we have there, and wrote in his last letter that he had been basically bullied to death. There was an interview with the mother that was so heartwrenching where she said, “There is nothing that anybody will ever be able to tell me that will offer me any consolation.”


For det andet er det en vigtig film fordi den har haft betydning for autismeområdet i Belgien. Der er blevet åbnet nye specialskoler for børn indenfor autismespektret, som følge af den her film. Det er naturligvis en god ting, men jeg vil da håbe at der også er blevet gjort en ekstra indsats for at forhindre mobning. For der er ingen tvivl om at vores børn er i risikozonen for mobning, og hvorfor skulle børn ikke gøre grin med børn med autismespektrumforstyrrelser, når de oplever at de voksne også ynder at more sig over mennesker med asperger og lignende i de første afsnit af diverse talentshow.

Men det korte af det lange er hvordan sørger vi for at "Ben X" kommer til at gå i biograferne i Danmark, eller endnu bedre; bliver vist i bedste sendetid på DR1 eller DR2?

Ingen kommentarer: