02 april 2008

Verdens Autismedag

Landsforeningen Autisme er med på at gøre opmærksom på verdens autismedag i dag. Der er netop dukket denne nyhedsmail op i min mailbakke. Godt initiativ! Mit eget initiativ i dagens anledning er denne hjemmeside om autismespektret



2. april 2008 er første gang World Autism Day – Verdens autismedagen – markeres.



I dag er kendskabet til autisme og Aspergers syndrom udbredt. På trods af en øget viden om handicappet er der stadig mange, som ikke ved hvad autisme er, og derfor heller ikke forstår hvilke konsekvenser handicappet har for skolegang, beskæftigelse og hverdagsliv. Også i Danmark bliver personer med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) udsat for overgreb. Det er ikke kun i strid med gældende lovgivning men også i strid med FN.s deklaration om de menneskelige rettigheder.

I år er det første gang Verdens autismedagen finder sted.

I december 2007 underskrev FN’s generalforsamling resolution A/RES/62/139, som slår fast at datoen den 2. april fra og med i år skal være FN’s internationale autismedag.

FN opfordrer i resolutionen medlemslandene til at øge den offentlige bevidsthed omkring mennesker med Autisme Spektrum Forstyrrelser og deres familier. Resolutionen påpeger, at autisme er et livslangt handicap og understreger, at diagnosticering og autismespecifik behandling er helt afgørende for, at mennesker med autisme kan få opfyldt sine rettigheder om støtte og således deltage aktivt i samfundet.

Landsforeningen Autisme arbejder både centralt og lokalt i kredsforeningerne for at skabe de bedst mulige vilkår for mennesker med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF). Det gør vi bl.a. ved at tilføre politikerne viden og kompetencer som gør dem i stand til at træffe beslutninger på et kvalificeret grundlag.

Foreningen har 5.300 medlemmer – forældre, pårørende, personer med ASF og fagpersoner der arbejder indenfor området.


For yderligere informationer om verdensautismedagen:

FN.s resolution A/RES/62/139

THIRD COMMITTEE CALLS ON ASSEMBLY TO DESIGNATE 2 APRIL WORLD AUTISM DAY

www.worldautismawarenessday.org

Ingen kommentarer: