08 april 2008

Spild af liv og uudnyttet potentiale

For et par dage siden kunne man læse i Politiken at danske virksomheder ikke rigtig gider at gøre noget for at ansætte mennesker med handicap. Samtidig råber virksomhederne op om at de mangler arbejdskraft.

Der er en kampagne i gang der hedder "Udnyt potentialet. Virksomhederne kan få et A-mærke, hvis de gør noget for at ansætte handicappede. Det går lidt trægt med at komme af med A-mærkerne.

Med det fokus der er på arbejdsmarkedet og menneskers nytteværdi i disse tider, kan handicappede der ikke kan få arbejde risikere at blive lagt for had, fordi de ikke har arbejde. Ingen arme, ingen kager. Når arbejde bliver meningen med livet, så bliver arbejdsløses liv meningsløst, forspildt med Zygmunt Baumans ord.

For mennesker med autismespektrumforstyrrelser ligger fremtiden klar. De skal naturligvis bare arbejde med IT, for det er de jo fremragende til. Og sådan erstattede en fordom en anden. Det er dejligt at nogle indenfor autismespektret er gode til IT og kan få job og blive værdsat for det, men.... husk nu at det IKKE gælder alle indenfor autismespektret.

Ingen kommentarer: